torstai 23. elokuuta 2012

Mokkapalat


pellillinen

Pohja:

3 kananmunaa
2½ dl sokeria
150 g voita sulatettuna
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
1½ dl maitoa

Kuorrute:

n. 300g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
3 tl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon sulatettu voi, jauhoseos ja maito vuorotellen vähän kerrallaan ja varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175C -asteessa 13-15 min.

Kuorrute (tapa 1)
Mittaa tomusokeri ja sekoita siihen muut kuivat aineet. Lisää voisula ja kahvia niin, että seos notkistuu. Levitä vielä kuuman pohjan päälle.

Kuorrute (tapa 2)
Sulata voi kattilassa, lisää siihen tomusokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneelle pohjalle.

Ohje peräisin 1983 'Keitämme ja leivomme' kotitalouden oppikirjasta.

1 kommentti: